Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorima



Odaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

    

    

    

 


Nesvakidašnje kazalište u Beogradu



Nesvakidašnje kazalište
Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić


Galerija SINGIDUNUM, Knez Mihailova 40, Beograd (Srbija)
12.8. – 20.8.2016.
Otvorenje u petak, 12. kolovoza u 19 sati


Autorice u formi izložbe stvaraju radove - instalacije i objekte od odbačenih i recikliranih materijala, uporabnih predmeta, ili skulptorski oblikujući predimenzioniranu krinolinu i špule konca, uz multimedijalni prikaz, prikazujemo naše viđenje nastajanja vizualnog kazališta i drugačijeg kostima. Uz jasan otklon od primijenjenog stvaralaštva, primjenjuj sva svoja znanja kroz kreativne vještine i tehnike, za likovnu preobrazbu svakodnevnih predmeta ili otpadaka, i stvaraju svoj zamišljeni svijet.

„Interakcijom statuarnih objekata u prostoru propitujemo nedovoljno istražen pravac u (našoj) likovnoj i kazališnoj umjetnosti – kazalište objekta. Radovi nastaju zasebno u našim radnim prostorima, i susreću su se tek u izložbenom prostoru Galerije. Uz kazališnu rasvjetu i zvučnu kulisu: izlošci se u prostoru pretvaraju u kazalište objekta, vizualno kazalište ili jednostavno u nesvakidašnje kazalište. (...)Brišući granice između medija, nadvladavamo svoje „osnovno“ likovno primijenjeno opredjeljenje, te stvaramo konceptualnu izložbu ne-uporabnih predmeta. Galerija Ulupuds-a je u tom smislu u dvoznačnoj funkciji: izložbenog i performativnog prostora. (Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić)

„Zajedničko likovno (i) kazališno istraživanje kostimografkinja Ivane Bakal i Katarine Radošević Galić nesvakidašnji je novum u hrvatskom likovnom i kazališnom prostoru posljednjih nekoliko godina, ukotvljen u istraživanju i propitivanju (kazališnog) kostima u izvaninstitucionalnim i nekazališnim okvirima, posebice u (likovnim) izložbenim prostorima, ali i šire, s ili (češće) bez oslonca na živog izvođača. Stoga je i ovaj posljednji nastavak njihove kreativne suradnje dobrodošlo umjetničko zapitkivanje.“ (Martina Petranović)

Likovne umjetnice i kostimografkinje Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić autorice su ciklusa izložbi- triologije: Kazalište odbačenih predmeta (2011.), Iskosa krojeno (2012.) i Iskosa gledano ‒ kazalište objekta (2014.).

Izložba će se moći pogledati do 20. kolovoza, radnim danom od 10 do 21 sat, subotom od 11 do 18 sati, nedjeljom zatvoreno.

Suradnice na projektu: Diana Mihalić i Vesna Mihetec
Autorice fotografija: Ivana Bakal i Katarina Radošević Galić
Dizajn plakata i deplijana: Mario Aničić

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH.



Datum održavanja: 12.8. - 20.8.2016. / Autor teksta: ULUPUH





 
 
Administracija