Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorimaOdaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

 


Dodijeljene ULUPUH-ove nagrade u 2005. godiniPovodom pedesetpete godišnjice od osnutka ULUPUH-a, ULUPUH je dobio pokroviteljstvo Skupštine Grada Zagreba i predsjednice Skupštine Tatjane Holjevac za dodjelu Velike nagrade ULUPUH-a za životno djelo, te za najbolju izložbu/autora u proteklih pet godina.

Upravni odbor i Umjetnički savjet ULUPUH-a donio je odluku da se:

Nagrada za životno djelo dodijeli Mariju Beusanu

Mario Beusan autor je projekta «Hrvatski umjetnički unikatni nakit» kojim se predstavljaju najeminentniji hrvatski oblikovatelji nakita. Započet je 1997. godine skupnom izložbom od 13 umjetnika, potom je uslijedio niz od 17 samostalnih izložba odabranih umjetnika koji će ući u monografiju pod nazivom «Hrvatski umjetnički unikatni nakit» čija je izrada u tijeku. Kao kustos i kritičar zavidne erudicije i upućenosti u područje oblikovanja umjetničkog nakita, kako njegove povijesti tako i suvremenosti, Mario Beusan ovim je projektom oblikovanje umjetničkog unikatnog nakita, odnosno njegovu percepciju u stručnoj i široj javnosti izdigao na nivo umjetnosti, i u tom smislu ovaj projekt svojim opsegom (i dosegom) ima značaj gotovo pionirskog poduhvata u našoj sredini Hrvatski umjetnički unikatni nakit

Godišnja nagrada za najbolju izložbu u proteklih 5 godina dodijeli izložbi:

Zgraf 9 – Nevena Tudor, Janja Ferić, Tomislav Vlainić, Mila Marina Burger, Vanja Ilić i Milan Štrbac

ZGRAF je međunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija koja se od 1975. godine trijenalno održava u Zagrebu. Od svojih početaka, 1975. godine, odabirom selektora i otvorenim natječajem ZGRAF prezentira svjetske primjere grafičkog dizajna kako bi se pružio što širi i kvalitetniji uvid u svjetsku dizajnersku scenu, te kontekstualizirali radovi domaće produkcije. Zgraf 9 održan je 2004. godine na temu Dizajner i oglašavanje i svojom koncepcijom, sudionicima, izložbenim postavom i vizualnim identitetom ponovno potvrdio (i premašio) visok profesionalni nivo izvedbe koji ova manifestacija od svojih početaka postavlja pred autore i organizatore (www.zgraf.hr).

Pored dodjele nagrada uručila su se i redovna ULUPUH-ova godišnja priznanja pojedincima članovima udruge i vanjskim suradnicima za njihov doprinos radu i ugledu udruge: Ivani Bakal, Ireni Bekić, Đurđici Cvitanović, Ivanu Doroghyju, Branki Hlevnjak, Davoru Klariću, Matku Meštroviću, Srećku Puntariću, Tomislavu Rastiću, Esadu Ribiću, Sanji Stani, Stivu Šiniku, te proglasili počasni članovi ULUPUH-a: Duško Ljuština, Damir Fabijanić, Zlatko Kauzlarić Atač, Mirko Ilić, Ana Lendvaj, Feđa Vukić.

Nagrade je uručila predsjednica Gradske skupštine Grada Zagreba mr. sci. Tatjana Holjevac, a godišnja priznanja i proglašenje počasnih članova ULUPUH-a obavila je predsjednica ULUPUH-a Ivana Bakal.

Nagrade i priznanja uručeni su dobitnicima na prigodnoj svečanosti u Staroj gradskoj vijećnici (Ulica Sv. Ćirila i Metoda 5, Zagreb), u srijedu 28. prosinca 2005. u 12 sati.

Nakon dodjele nagrada organiziran je svečani domjenak (fotografije u prilogu).Datum održavanja: 28.12.2005. / Autor teksta: ULUPUH

 
 
Administracija