Povratak na glavni izbornik
 
 
Robert ŠipekAdresa:


Kontakt telefon:
++385(0)98 27 83 95

E-mail adresa:
robert@total.hr

Web adresa:
www.robertsipek.com


Odaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

 

 Životopis:
Robert Šipek (Zagreb, 1963.) završio je fotografiju na Školi primijenjene umjetnosti u Zagrebu 1981. godine.

Fotoreporter je u Vjesniku i Večernjem listu od 1985. do 1993. godine, gdje postaje urednik fotografije. Snima ratne fotografije za AP (Associated Press) 1990. i 1991. godine, te ih objavljuje u vodećim svjetskim dnevnim i tjednim novinama.

Izlagao je novinske fotografije na nekoliko skupnih izložbi. Dobitnik je Prve nagrade na izložbi ratne fotografije u Trakošćanu 1991. godine. Član je ULUPUH-a od 2012. godine.

Vlasnik je i direktor tvrtke Tembo. Vlasnik je foto-galerije u trgovačkom centru West Gate u Zagrebu. Živi u Gornjem Stupniku kraj Zagreba.


Želimir Koščević o autoru:

Može se reći da je pejsažni motiv jedna od najomiljenijih tema fotografske umjetnosti. Pejsažni motiv ne zahtijeva momentalnu reakciju i prisutnost na licu mjesta u pravom trenutku, već prije svega konceptualiziranje i promišljanje motiva, kako bi motiv ušao u kameru na najbolji način i stvorio trajnu sliku neobične ljepote. Tako je to bilo u analogno vrijeme, ali, ostalo i digitalnom. Priroda je ipak toliko bogata pikselima, (da se ne govori o atmosferi, treperenju zraka, mirisima, bezbrojnim valerima, zvukovima...) da „uhvatiti“ svo pikturalno bogatstvo što ga ona pruža, zahtijeva osobnu predanost ne samo prirodi, već i kameri. Robert Šipek posjeduje takav dvostruki entuzijazam; svaka odabrana pejsažna slika jasno govori o njegovoj vještini zapažanja dinamike mijena kakve jedino priroda može pružiti, i da svoje zapažanje pretoči u poetiku jedinstvene i neponovljive fotografske slike.
Premda su motivi Roberta Šipeka raznoliki, jasno se razabire kako autor u detalju vidi cjelinu, a u panoramskoj cjelini prepoznaje detalj vrijedan pažnje da ga se pretvori u sliku. Čak i tada kada se na njegovim fotografijama može uočiti određena anegdotalnost, odnosno narativni dodatak, odmjereni odnos između priče i pikturalne cjeline čini sliku vizualno atraktivnijom. Na njegovim se fotografijama prepliće govor slike i nijemi jezik poruke. Ta poruka, koja je istodobno i vizualna i tekstualna, govori ne samo o ljepoti odabrana trenutka, već i o znalačkom odabiru motiva.
Od vremena kada se pejsažna tema posebno njegovala u krugu tzv. zagrebačke škole fotografije do danas, priroda je pružala obilje interpretativnih mogućnosti. Robert Šipek se sa svojim fotografskim ciklusom nastavlja na ovu tradiciju. Naravno, od vremena majstora zagrebačke škole fotografije do danas, razumijevanje i viđenje pejsaža se promijenilo, a time i estetika pejsažnih slika. Ali ono što se nije promijenilo, jest duboki ljudski osjećaj pred pejsažnom panoramom. Uprkos svemu, sunce će još uvijek izlaziti na istoku a zalaziti na zapadu, maslina će ostati tamo gdje joj je mjesto, plavetnilo mora ostati će dok je plavetnila neba. Vidjeti uz pomoć medija fotografije upravo tu vječnost zavidna je vještina. Tom i takvom vještinom Robert Šipek se upustio u dijalog s prirodom. Rezultat tog intimnog dijaloga su slike u kojima ne samo da je ugrađena ljepota specifičnog mediteranskog pejsaža, već i mali djelić vječnosti u kojoj se nađemo na trenutak našeg života.

Želimir Koščević


 
 
Administracija

 

premiere introduit en 1965, le jopo vélo favorise une vision typiquement finlandais: c'était le & # 8220;ADIDAS CLIMACOOL BOAT PURE vélo pour tout rider.ADIDAS WHITE MOUNTAINEERING Boost & # 8221;ADIDAS ORIGINALS NMD a largement siege réglable guidon faire le vélo facile pour quiconque de manoeuvre.cette pur l'utilitarisme du véhicule est ce qui le rend cool pour nous.bien que peu mis a jour en 2000, la forme classique demeure immédiatement reconnaissable de sa faible image de grand 24 & # 8221; roues.ADIDAS CRAZYLIGHT BOOST 2.5 LOWnon, ce ne sera pas toi sur le pont de brooklyn rapidement sur un occupé mardi matin,ADIDAS ORIGINALS STAN SMITH SNEAKER mais que & # 8217; la question n'est pas la.Adidas Originals Superstar Slip On Wle week - end a jopo est facile avec les amis et la famille. choisis dans une variété de couleurs, de la boutique de la finlandaise, désormais disponible dans de nouvelles couleurs.cinéaste et directeur nathan miller a laché ses nouveaux longs documentaires ldn, offrant un regard en profondeur sur londres et # 8216; s par scene.le film a son tour un aperçu de divers éléments et les acteurs clés,ADIDAS YEEZY BOOST 550 y compris j. hus, fredo,ADIDAS J WALL 3 youngs téflon,women's superstar adidas dj du semtex, reekz mb, photographe vicky grout, gérant d'artistes / animateur de radio morgan keyz,ADIDAS SPRINGBLADE SCHUHE et plus.miller a tiré la photo sur une période de cinq mois, un artiste ou de la musique en direct, montrant ainsi conduit a la prochaine question.appuie sur play ci - dessus pour voir ldn intégralement.