Povratak na glavni izbornik
 
 
Dora Pezić Mijatović

Odaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

 

 Životopis:
Dora Pezić Mijatović (1937.) završila je Školu primijenjene umjetnosti – Odjel kreativne keramike u klasi profesora Blanke Dužanec, Stelle Skopal, Slavka Barlovića i Ivana Švertaseka. Prvi put je samostalno izlagala 1966. godine u prostorijama Društva arhitekata Hrvatske u Zagrebu. Od tada redovito izlaže samostalno te sudjeluje na brojnim grupnim izložbama i na svim relevantnim međunarodnim smotrama keramike.
U razdoblju od 1977. do 1981. godine izlaže u sklopu umjetničke grupe Arteterra, uz Boženu Štih Balen, Ljerku Njerš, Vladimira Kučinu i kustosko vodstvo likovne kritičarke Marine Baričević. Značajno je sudjelovanje Dore Pezić Mijatović u osnivanju i radu Kolonije umjetničke keramike Hinko Juhn u Našicama.

Od 1967. članica je ULUPUH-a. Od 2002. počasna je članica, a od 2006. redovita članica Umjetničkog savjeta Hrvatskoga keramičarskog udruženja Keramieikon.

Najopsežniji projekt Dore Pezić Mijatović na području oblikovanja total dizajna javnih prostora je osmišljavanje opreme enterijera i vizualnog identiteta restorana Licitarsko srce u Zagrebu.


 
 
Administracija