Povratak na glavni izbornik
 
 
Danijela Pičuljan

Odaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

 

 Životopis:
Rođena 1967. u Zagrebu. Keramiku počela izučivati od 1997. u Studiju za keramiku Blaženke Šoić Štebih u Varaždinu i od tada je stalno usavršava kroz razne specijalističke radionice domaćih i inozemnih stručnjaka keramike.

Kontinuirano se bavi umjetničkim oblikovanjem keramike te izlaže na žiriranim skupnim i samostalnim izložbama u zemlji i inozemstvu. Izlagala je do sada na osam samostalnih i šezdesetak skupnih izložbi u nas te na više međunarodnih žiriranih izložbi u inozemstvu. Dobitnica nekoliko počasnih priznanja. Studijski putovala u Italiju, Portugal, Španjolsku, Njemačku, Austriju, Grčku, Mađarsku, Tursku. Radovi joj se nalaze u muzejskoj zbirci Gradskog muzeja Erfurt i Weimar, Njemačka; Hacettepe University Art Collection, Ankara te Anadolu University Museum of Contemporary Arts, Eskisehir, Turska; Muzeju Međimurja Čakovec, KERAMEIKONOVOJ zbirci suvremene svjetske keramike, Varaždin, OLR Plemenitaš.

Članica ULUPUH-a i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Jedna od osnivačica KERAMEIKON-a, Hrvatskog keramičarskog udruženja, koje okuplja kreativce, umjetnike i ljubitelje keramike iz Hrvatske i inozemstva.

Živi i radi u Gornjem Kuršancu u Međimurju.

U prilogu radovi sa samostalne izložbe „Rastvaranje bjelina“, Omišalj, Galerija Lapidarij, 2012.

 
 
Administracija