Povratak na glavni izbornik
O nama Sekcije Vijesti Izložbe Edukativni programi Izdavacka djelatnost Kontakt
 
 

GALERIJA ULUPUH:

Adresa i kontakt
Fotografije unutrašnjosti i tlocrt
Aktualna izložba


Izložbe u drugim prostorima



Odaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

    

    

    

    

 


Suvremena kazališna i filmska scena 2015.-2017.



Suvremena kazališna i filmska scena 2015.-2017.
Bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za kazašlinu i filmsku umjetnost


Muzej Mimara, Rooseveltov trg 5, Zagreb
5.6. – 21.6.2017.
Otvorenje u ponedjeljak, 5. lipnja u 19 sati


Tradicionalna bijenalna izložba ULUPUH-ove Sekcije za kazalište i film održava se ove godine u Muzeju Mimara pod nazivom "Suvremena kazališna i filmska scena 2015.-2017." Riječ je o izložbi koja svake dvije godine daje pregled najboljih radova umjetnika u polju kazališne likovnosti: scenografije, kostimografije, dizajna rasvjete, umjetničko-majstorskih zanimanja poput maske, vlasuljarstva i sl. Na izložbi će se predstaviti radovi realizirani u razdoblju od 2015.-2017. godine.

„Ovo je divna prilika da se izbliza promotre detalji, da se pogleda kakvi su šavovi na haljinama, kako je konstruirana pozornica s nekoliko nevidljivih potpornja, kako je s nekoliko kutija oblikovana soba, pa potom cijeli grad...Poslije prvih, mučnih upoznavanja, redatelji prepoznaju svoju braću i sestre po oružju i nerijetko cijeli život traže suradnju s istim kostimografom i scenografom. U tom prepoznavanju sudjeluje i publika. Teško se može razabrati tko je od te trojke istinski autor vizualnog doživljaja koji gledatelj nosi poslije predstave. Mislim da je ova izložba izvrsna upravo stoga što će nam svima pomoći da pronađemo odgovor na to pitanje. Kad se ugase svjetla pozornice i kad se djela iznesu na neko drugo svjetlo, svjedočimo o pustolovnom putovanju bez kraja likovnog umjetnika koji je po prirodi samotnjak, a kazalište ga sili i uči da postane dijete kolektivne umjetnosti, kakvo je kazalište. Zacijelo bolno, ali plodno iskustvo..“ (Želimir Ciglar, iz predgovora)

Izlažu: Ivana Bakal, Barbara Bourek, Igor Dobranić, Dalibor Fugošić, Dinka Jeričević, Stefano Katunar, Irena Kraljić, Doris Kristić, Tanja Lacko, Dalibor Laginja, Dženisa Pecotić, Katarina Radošević Galić, Marija Šarić Ban, Jadranka Tomić, Elvira Ulip

Likovni postav izložbe: Ivana Bakal
Oblikovanje rasvjete: Miljenko Bengez

Izložba će se moći pogledati do 21. lipnja.

Radno vrijeme Muzeja:
utorak, srijeda, petak, subota 10 - 17 h
četvrtak 10 - 19 h
nedjelja 10 - 14 h
ponedjeljkom i praznikom zatvoreno
Ulaz slobodan

Izložba je realizirana uz financijsku potporu Grada Zagreba, u partnerstvu s Muzejom Mimara.



Datum održavanja: 5.6. - 21.6.2017. / Autor teksta: ULUPUH





 
 
Administracija