Povratak na glavni izbornik
 
 


„Javno i osobno – tijelo u prostoru“
RADIONICA LIKOVNE KRITIKE Kako pisati o suvremenoj umjetnosti i dizajnu
Edu radionice - Kako pisati o suvremenoj umjetnosti
Edu radionica modne fotografije
Radionica Graciele Olio (Argentina)
Angažirano stvaralaštvo
Predavanje: Camera obscura
Posjet radionici Luke Petrinjaka
Dječje radionice u Galeriji ULUPUH


Odaberite sliku koju želite prikazati:


    

    

Anketa
Da li često posjećujete stranice ULUPUHa?
Da, svaki dan
Ponekad
Rijetko
Nikada, danas sam prvi puta
Pogledajte rezultate glasanja



 


Edu radionica modne fotografije



Radionica modne fotografije "Suzdržanost narativa fotografije mode"

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, dvorana A 301
22.4.2017.

Voditeljica: Mare Milin, fotografkinja, u suradnji s modnim dizajnerom Matijom Čopom

Na radionicu su pozvani ponajprije studenti TTF-a kao i dramske akademije, studija dizajna i arhitekture, a odabrani radovi prezentirani su na završnoj izložbi u TTF galeriji, od 27. lipnja do 11. srpnja 2017.

Radionicu je vodila fotografkinja Mare Milin (Marija Milin) u suradnji s modnim dizajnerom Matijom Čopom, a sastojala se od predavanja i praktičnog rada. Naime, Mare Milin predstavila je svoj pristup modnoj fotografiji na temu procesualnosti odnosa i suradnje fotografa, dizajnera, stiliste, vizažiste i modela, prilagođenima lokaciji snimanja. Modna fotografija u temeljnom je principu srodna fotografskom novinarstvu, odnosno reportažnoj fotografiji, komunicirajući sa širokim krugom “slikovno pismenih” ljudi, I često biva objavljivana u serijama ne bi li uvukla promatrača u narativni slijed, priču u slikama koja traži duže promatranje. Richard Avedon je modele fotografirao u trenutku, u pokretu. Henry Clarke koristi gradske ulice kao pozadinu svojih slika. U postmodernim 1990-im godinama nastaje novi modni i fotografski stil (Realist Fashion Photography) koji se poigravao s ljudskom percepcijom onoga što je prihvatljivo, a to je ultimativno nasilje. Prikazivanje ljudskosti, mana, nepravilnosti, uz svojevrsni minimalizam te naglasak na atraktivnost pokreta spram izgleda, odlika je fotografije Juergena Tellera. Mare Milin je kao svoje uzore predstavila autore Lucija Giancianija I xx.

Nakon prezentacije-predavanja, Mare Milin je vodila proces fotografiranja pod uvjetima dodatne rasvjete tj. reflektora i sjenila, s modelom Moranom Radočaj u odjeći (iz kolekcija Object 12-1 i Homeless in Heaven) Matije Čopa u autentičnom prostoru, u „bijeloj kocki“ TTF galerije. Vizažistkinja je bila Petra Sever, a asistent tijekom snimanja bio je Darko Kovač.Radionica se sastojala od predavanja i praktičnog rada. Mare Milin predstavila je svoj pristup modnoj fotografiji na temu procesualnosti odnosa i suradnje fotografa, dizajnera, vizažiste i modela, prilagođenima lokaciji snimanja. Nakon prezentacije u trajanju od jednog akademskog sata, sa sudionicima radionice je realizirala fotografiranje s modelom Moranom Radočaj u autentičnom prostoru, na obližnjoj lokaciji.

U prilogu su radovi nekih od polaznika radionice te fotografija voditeljice radionice Mare Milin (slika 2).

Organizatori radionice: TTF galerija Sveučilišta u Zagrebu, Tekstilno-tehnološki fakultet i ULUPUH.

Radionica je dio projekta EDU radionica Ivane Bakal i Silve Kalčić. Program se realizirao uz financijsku potporu Ministarstva kulture RH i Grada Zagreba.

O voditeljici radionice:

Mare Milin živi u Zagrebu od 1992. godine, u koji dolazi iz Zadra na studij industrijskog dizajna. Na drugoj godini studija počinje se baviti fotografijom. Od 1994. djeluje kao profesionalan fotograf koji u slobodno vrijeme, tijekom šetnji, „snima mirne prizore prirode i arhitekture“. Prvi angažman dobiva u GDK Gavelli, kao kazališni fotograf (kasnije surađuje sa ZKM-om, a od 2014. s HNK-om u Zagrebu). Dalje radi i uči portretnu i novinsku fotografiju u magazinu „Arkzin“, a 1998. dolazi do početka suradnje s magazinom „Cosmopolitan“ , kada postaje tzv. "komercijalni fotograf", tj. svojim radom se obraća širokoj publici putem industrije izdavaštva. Također radi fotografije za naslovnice nosača zvuka, kao i knjiga (primjerice, opusa Milana Kundere za izdavača Meandar), u sklopu kazališnih i umjetničkih projekata, umjetničkih projekata, za modne „editorijale“ i prezentaciju rada hrvatskih modnih dizajnera. Izlagala je samostalno i na skupim izložbama u Hrvatskoj, mnogim zemljama Europe i u SAD-u – Los Angelesu. Od 2002. godine članica je ULUPUH-a, a od 2006. Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Dobila je nekoliko nagrada, prvu, za najboljeg mladog autora 1995. na Danima hrvatske fotografije u Umjetničkom paviljonu, a 2011. godine Hrvatski filmski savez dodjeljuje joj Nagradu Tošo Dabac.



Datum održavanja: 22.4.2017. / Autor teksta: ULUPUH




 

 

 
 
premiere introduit en 1965, le jopo vélo favorise une vision typiquement finlandais: c'était le & # 8220;ADIDAS CLIMACOOL BOAT PURE vélo pour tout rider.ADIDAS WHITE MOUNTAINEERING Boost & # 8221;ADIDAS ORIGINALS NMD a largement siege réglable guidon faire le vélo facile pour quiconque de manoeuvre.cette pur l'utilitarisme du véhicule est ce qui le rend cool pour nous.bien que peu mis a jour en 2000, la forme classique demeure immédiatement reconnaissable de sa faible image de grand 24 & # 8221; roues.ADIDAS CRAZYLIGHT BOOST 2.5 LOWnon, ce ne sera pas toi sur le pont de brooklyn rapidement sur un occupé mardi matin,ADIDAS ORIGINALS STAN SMITH SNEAKER mais que & # 8217; la question n'est pas la.Adidas Originals Superstar Slip On Wle week - end a jopo est facile avec les amis et la famille. choisis dans une variété de couleurs, de la boutique de la finlandaise, désormais disponible dans de nouvelles couleurs.cinéaste et directeur nathan miller a laché ses nouveaux longs documentaires ldn, offrant un regard en profondeur sur londres et # 8216; s par scene.le film a son tour un aperçu de divers éléments et les acteurs clés,ADIDAS YEEZY BOOST 550 y compris j. hus, fredo,ADIDAS J WALL 3 youngs téflon,women's superstar adidas dj du semtex, reekz mb, photographe vicky grout, gérant d'artistes / animateur de radio morgan keyz,ADIDAS SPRINGBLADE SCHUHE et plus.miller a tiré la photo sur une période de cinq mois, un artiste ou de la musique en direct, montrant ainsi conduit a la prochaine question.appuie sur play ci - dessus pour voir ldn intégralement.
Nike Air Max 90 Ultra 2.0 Flyknit,Air Max 90,Air Max 95 Sneakers,Adidas Yeezy 350 Boost V2,Yeezy 750 Boost Schuhe,Adidas Zestra